Eindstand K. Racing Club Gent - KAA Gent (21.06.2019)

Clubs

0 - 2
Datum:
21.06.2019
Matchtype:
Oefenwedstrijd

De kop is er af, al was het voor de Ratjes maar het aperitiefje van het seizoen. Voor de buren van KAA Gent was het de echte aftrap van de voorbereiding. De Gentse derby van weleer werd vorig jaar onder het mom van de Coupe Romain Cornelis nieuw leven ingeblazen, een traditie die dit seizoen met plezier hernomen werd. Het weer zat mee, de grasmat lag er picobello bij en de talrijke opgekomen supporters zagen de Buffalo’s met 0-2 de maat nemen van zeer verdienstelijke Ratjes. Odjidja voor de rust en Al Masude na de pauze zorgden voor de blauw-witte treffers. Niet minder dan 23 buffalo’s werden in de strijd geworpen. Jannes Tant liet 19 spelers opdraven. Voor het Racing publiek een kennismaking met de nieuwkomers die allemaal een meer dan degelijke indruk lieten. In de gezapige oefengalop ondergingen de Ratjes de wet van de sterkste maar werden nooit onder de voet gelopen door een goede organisatie, knappe inzet en strijdlust. En bij vlagen probeerden we tegen te prikken. Onze jongens gaan nu nog voor 3 weekjes in vakantie. De echte voorbereiding start pas midden juli.

Verslag 

KAA Gent zakte af met een spelerskern van 23 namen naar het PGB-stadion. De coupe Romain Cornelis werd nog eens in de schijnwerpers geplaatst voor de aanvang van het duel. De aftrap werd gegeven door Gilbert De Groote (71 jaar), ex-speler van KAA Gent, ex-trainer van KRC Gent en momenteel scout bij de buffalo’s. Veel Buffalo supporters keken reikhalzend uit naar de terugkeer van o.m. Kubo maar die blesseerde zich op de ochtendtraining en werd vervangen in de selectie door Al Masude. Verder debuteerden nieuwkomers Castro Montes en Yem. Nog een opvallende naam in de selectie was Diedhiou Pierre Alphonse, kortweg Glenn. De 18-jarige werd door KAA Gent weggeplukt op 15-jarige leeftijd bij de Ratjes. De recentste transfer Lustig was er nog niet bij. Racing coach Tant had de groep anderhalf week onder zijn hoede om zo de conditie aan te scherpen en de nieuwkomers te laten integreren. Elewaut (reis) en Davies (blessure) waren niet inzetbaar. Voor de rest waren 19 namen op de afspraak, waaronder alle nieuwkomers: Vankerkhoven, Destaercke, Zapata, Hebbelinck, Luvovadio, Van Volsem en Leroy.

4 Nieuwkomers (Zapata, Leroy, Luvovadio en Hebbelinck) verschenen aan de aftrap bij de Ratjes, eigenlijk de volledige aanval. Gent begon scherp onder leiding van de gedreven Odjidja, maar de Ratjes lieten zich niet onbetuigd. KAA Gent eiste het balbezit op, maar het waren toch de Ratjes die de eerste corner afdwongen in de match na knap werk van Zapata. Leroy kopte de corner over (7’). Beshliaha was in zijn sas en vaak betrokken bij de aanvallende impulsen van de Ratjes, maar ook Hebbelinck, Leroy, Luvovadio en Zapata lieten zich opmerken. KAA Gent kwam een eerste maal gevat dreigen in de 9’ toen Beridze niet bij een doorschietende voorzet kon (9’), de rebound van Odjidja ging rakelings naast. Hij bleef echter de bedrijvigste Gentenaar want iets later zag hij zijn trap over doel verdwijnen. Het vizier stond duidelijk niet op scherp (14’). Aan de overzijde toverde Luvovadio een heel mooi nummertje uit de voeten en werd heel fors neergeduwd in de rechthoek. Er was appel, maar geen VAR dus ook geen penalty .. iets wat toch zeker gekund zou hebben (al was het maar om de match te kruiden) (16’). Onze jongens lieten enkele goede aanvallen noteren. De jonge De Langhe knokte hard naast de zijde van de ervaren Leemans en beide trokken eigenlijk goed hun streng op het middenveld. Achterin zat het ook snor. Kapitein De Backer stuurde zijn troepen. Toch kwam KAA Gent steeds dichter bij de openingstreffer. Souquet mikte net naast (20’). Eén minuut later was het wel raak. De Backer blokte een poging af, maar had pech toen Odjidja het leer in één tijd op de slof nam en de verste hoek vond voor de 0-1. Frans was kansloos. (21’). De Ratjes bleven hetzelfde spelbeel hanteren. Goed in blok, KAA Gent opvangen en proberen uitbreken, maar de ervaren Derijck was attent. Plots dook Vandaele alleen voor Frans op, maar die redde met een knappe voetreflex (30’). 3 Minuten later dribbelde Beridze zich tot een schietkans, maar pal in de grijpgrage armen van Frans (33’). In het 3e kwartier bleven de Ratjes vrank en vrij voetballen. De aanvaller probeerden zich te laten gelden, maar jongens als Souguet en Derijck zet je natuurlijk niet zomaar opzij. Toch weerde Zapate zich heel dapper en liet hij zich vaak in het spel betrekken. De rust werd zonder verdere kleerscheren gehaald. Ruststand: 0-1. 

In de 2e helft verscheen een gans nieuw elftal van La Gantoise. Bij de Ratjes kwam Uçak, Ly en De Schampheleere in de ploeg voor resp. Leemans, Vercruysse en Frans. Het verse bloed van KAA Gent nam de match meteen in handen en zette druk. De Ratjes werden op de eigen helft vastgezet zonder dat het kansen regende evenwel. De bedrijvigste was rechtsachter en nieuwkomer Castro Montes. Hij probeerde De Schampheleere te vloeren met een geplaatst schot, maar onze doelman stond paraat (55’). De volgende die het doel viseerde was Azango (58’), maar ook hij mikte naast het kader. De Ratjes konden niets anders dan verdedigen op dit moment. En dan verraste Al Masude met een achterwaartse kopbal vriend en vijand en zette de 0-2 op het bord (61’). Het was even opletten voor de Ratjes, maar ze reageerden heel goed. De duels bleven we aangaan en vaak ook winnen. Tant bracht ook vers bloed. Leroy en Michiels werden afgelost door Caryn en Vankerkhoven (62’). De Buffalo’s bleven baas, maar zonder kansen af te dwingen. Eénmaal was het alle hens aan dek toen het na balverlies bij de Ratjes razendsnel ging. De Schampheleere moest de meubelen redden met een beenveeg (67’). Het tempo verdween uit de partij en de Ratjes probeerden een eerredder te zoeken. Uçak zag zijn schot in corner afwijken (74’). In minuut 82 losten De Pauw, Van Volsem en Destaercke, De Langhe, Zapata en Hebbelinck af die veel gegeven hadden. Jonge veulens op het veld en die lieten meteen gretigheid zien. Op een doorsteekbal van Caryn was de Gentse defensie verrast, maar ook Destaercke en De Pauw konden net niet bij het leer (88’). Veel extra tijd hoefde niet in deze uiterst sportieve wedstrijd. Eindstand: 0-2. 

De Coupe Romain Cornelis ging terug naar de Ghelamco Arena. Maar onze jongens hebben zich heel sterk verdedigd en een degelijke oefenpartij afgewerkt. Er werden geen blessures opgelopen, waardoor er met een goed gevoel nog een korte vakantie genomen kan worden. Afspraak terug op 18 juli!

 

Wedstrijdinfo

KRCG: Frans (45' De Schampheleere) – De Backer – Vercruysse (45’ Ly) – De Langhe (82’ De Pauw) – Michiels (62’ Vankerkhoven) – Beshliaha – Leroy (62’ Caryn) – Luvovadio – Hebbelinck (82’ Destaercke) – Leemans (45’ Uçak) – Zapata (82’ Van Vossem)

Invallers: -

Doelpunten: 0-1 KAAG Odjidja (21’) en 0-2 KAAG Al Masude (61').

Geel: niemand

Rood: niemand

Media: