Eindstand K Olsa Brakel - K. Racing Club Gent (30.10.2016)

Clubs

3 - 1
Datum:
30.10.2016
Matchtype:
Competitie

De Ratjes leden een 2e opeenvolgende nederlaag na een desastreuze start in de 2e helft waarbij we 2 tegentreffers op vrije trap slikten na onoordeelkundig ingrijpen. Jammer, want in een chaotische eerste helft waren er 4 loepzuivere kansen voor de Ratjes, die niet scherp genoeg afgewerkt werden. Het resulteerde in een brilscore. Onmiddellijk na de aftrap versierde Brakel een vrije trap randje zestien die door Kaj Knipping buiten bereik van Maes geplaatst werd. 3 minuten later zag de ref er niet echt gelukkig uit toen hij 2 opzichtige fouten van Brakel onbestraft liet. De thuisploeg counterde en werd gestuit. Die vrije trap werd door Delie aan de 2e paal te makkelijk verwerkt. Kortom, we kwamen met een 2-0 uit de kleedkamer. Brakel speculeerde op de counter, terwijl de Ratjes op zoek gingen naar de aansluitingstreffer. Kapitein Joos dook voor de neus van Van Waeyenberghe de rechthoek in en werd overduidelijk neergehaald. De ref deed alsof zijn neus bloedde. Wraakroepend! De Bruycker krulde een vrije trap op het uur net over het doel. Net erna bezorgde een botsing tussen Maes en Van de Geuchte, Haezebrouck een makkelijke treffer. De Ratjes uitgeteld in 15 minuten. De ploeg probeerde zich nog in de match te knokken, maar koos vaak voor de moeilijke oplossing. Notteboom besloot voorlangs en ook De Bruycker werd van een treffer gehouden. Bij de thuisploeg slalomde Cremers 2x door de Racing rangen, maar vond Maes op zijn weg. Het slotakkoord was voor de Ratjes, die via de sterk spelende Blancke - op aangeven van Notteboom - de eer konden redden. Jammer dat we niet ons beste niveau haalden, want in deze match waren er zeker mogelijkheden. Komaan Ratten, laat die 0 op 6 niet in de kopjes kruipen. Hard blijven werken en vooral blijven uitgaan van eigen voetballende sterkte!

K Olsa Brakel is sinds jaar en dag het zwarte beest voor de Ratjes. Slechts zelden werd een uitstap naar de Vlaamse Ardennen tot een goed einde gebracht. Onze jongens lagen gebrand op een goede prestatie, maar ook de Leeuwen. De ploeg van trainer Huysveld, die trouwens ex-Racinger Steven Maes als T2 heeft, ging gebukt onder een zware blessurelast (Moreels, De Coene, Achabar, De Langhe, ..). Het kunstgras Stephan Van Den Berghe stadion lijkt moeilijk inneembaar, want ondanks een mindere start werden nagenoeg al hun punten hier behaald. Racing coach Van Opstaele kon nog geen beroep doen op Diallo en Deschacht en wijzigde niets aan de basiself, die afgelopen week nipt en ongelukkig de duimen moest leggen tegen leider KFC Sparta Petegem. Enkel bij de wisselspelers verschenen nieuwe namen. Van Wassenhove was er - na blessure - voor het eerst bij dit seizoen. Wisselspelers: Kisuesue Madiela, Mendoza, Remue en Van Wassenhove.

De belangstelling voor deze provinciale derby was matig. Was het nu de zon? Of waren het nu de aangename temperaturen? Maar op één of andere manier begon de match zeer chaotisch en zeer nerveus. Veel balverlies, foute passen aan beide kanten. Het duurde dan ook een hele tijd tot er doelgevaar op te tekenen viel. En dat was voor de thuisploeg. Eén van de vele goedkope vrije trappen voor de thuisploeg werd ontzet in de voeten van Makonga Tara, die zijn volleyschot kraakte. Maes had geen enkel probleem met deze poging (19'). De ref viel te vaak op in deze partij. Vooralsnog vaak in het nadeel van de Ratjes, die zich daar overduidelijk heel wat over enerveerden. Terecht. Pas in het 3e kwartier kwamen de Ratjes onder stoom. Een poging van Elewaut verdween over doel (33'). Onze jongens duwden nu het gaspedaal in. Notteboom werd weggestuurd op rechts. Hij keek goed en speelde gevat terug tot bij Elewaut, die in extremis van de openingstreffer gehouden werd door een glijdende Knipping (36'). Brakel moest alle zeilen bijzetten en gaf de bal heel snel weg. Linksachter De Bruycker ging er op snelheid vandoor, behield goed het overzicht en vond opnieuw Elewaut, die nu echter niet kordaat omging met het leer. Zijn doelpoging was te zwak om doelman Otte te verschalken (39'). Vandekerckhove reageerde alert en veroverde meteen het leer. Deze keer was Leemans de ontvanger op links, maar zijn plaatsbal had onvoldoende krul in zich (40'). De Ratjes roken de voorsprong. De Bruycker zag zijn poging gestuit randje zestien, de rebound was voor Leemans, die deze echter te braaf op de slof nam. Otte stond pal (43'). Eén minuut later was het opnieuw alle hens aan het Brakelse dek. Vandekerckhove haalde de achterlijn en bracht hard voor. Daar ging de bal aan iedereen voorbij tot in de voeten van de meeopgerukte Joos die hard rakelings naast besloot. Wat een kansen in dit 3e kwartier, maar de treffer bleef uit. Ruststand: 0-0, gelet op 4 levensgrote kansen dus een slechte tussenstand.

Olsa Brakel trapte de 2e helft op gang en kreeg onmiddellijk een vermijdbare vrije trap toegekend, net buiten de rechthoek. Cremers en Knipping stonden aan het kanon en het was de laatste die de bal rond de muur en buiten bereik van Maes in doel joeg. De 2e helft kon dus niet slechter beginnen voor de Ratjes. 1-0 achter na 30". De thuisploeg rook bloed en bleef onze jongens met lange ballen onder druk zetten. De Ratjes verloren de duels tegen gretigere tegenstander of tegen de ref. Enkele fouten op Racingers bleven onbestraft en dat resulteerde in een counter van Brakel. Uiteindelijk werd Delie foutief gestuit, met een vrije trap tot gevolg. De bal verdween over het pak richting 2 paal, waar Delie simpel de 2-0 kon aantekenen (50'). De Ratjes knock-out na 5 minuten in de 2e helft. Dat de ref de gebeten hond zou worden was al duidelijk, maar werd nog meer in de verf gezet toen Joos op snelheid voorbij Van Waeyenberghe de rechthoek in dook en daar onderuit gehaald werd. De ref oordeelde dat dit geen penalty was, maar dat tartte alle verbeelding. Duidelijker kan je ze niet maken. Maar in plaats van een kans op de aansluitingstreffer in de 54', werd het een doeltrap. Onze jongens probeerden voetballend de openingen te vinden, maar botsten op een stugge afweer. De thuisploeg probeerde met lange halen de spitsen op pad te sturen, maar slaagden daar niet in. Toen De Bruycker net buiten de rechthoek gehaakt werd, mocht hij zelf de vrije trap nemen. Mooi over de muur, maar ook net over de dwarsligger (60'). Er was nog tijd, maar toen een misverstand op het middenveld een counter inluidde was het verhaal voor de Ratjes helemaal over en out. De bal werd voor doel gebracht. Onder druk van Delie was er een aarzeling / botsing tussen Maes en Van de Geuchte, die dus beiden het leer misten .. Kapitein Haezebrouck was goed gevolgd en kon simpelweg in de 3-0 in het lege doel leggen (62'). De Ratjes stonden voor een onmogelijke opdracht in een partij waar de ref één van de hoofdrollen bleef opeisen met het fluiten van pietluttigheden en straffere fouten onbestraft liet ... Soit, iedereen heeft recht op een mindere dag. Met het slotkwartier in zicht zette Benhmadouch Notteboom alleen voor Otte. Een hard grondscherend schot, maar het scheerde ook de verste paal (73'). Bij de thuisploeg bleef Cremers de gevaarlijkste man. Hij soleerde richting doel, maar Lambrecht miste (77'). Onze jongens jongens bleven wel voetballen en zoeken naar de eerredder. De Bruycker werd geblokt na een mooie combinatie (85'). Op de counter moest Maes attent reageren op een inzet van Cremers en rebound van Delie (87'). Gelukkig viel er toch nog een treffer. Blancke, sterk spelend, sneed met 2 mooie één-twee's door de Brakelse verdedigingsgordel en knalde op aangevenvan Notteboom de 3-1 eerredder binnen (89'). Voor een mirakel was het te laat. Eindstand: 3-1.

Een bijzonder efficiënt Brakel zette de Ratjes in 5 minuten tijd schaakmat. Jammer, want na een mindere start hadden de Ratjes in het 3e kwartier de match stevig in handen genomen met een 4-tal open doelkansen als resultaat. De afwerking was echter niet scherp genoeg en uiteindelijk werd dit cash betaald. Anderzijds moeten we toegeven dat we na de pauze niet scherp genoeg aan de match begonnen. We gaven te makkelijk een gevaarlijke vrije trap weg en zagen er helemaal niet goed uit bij de 2e stilstaande fase waar Delie ongedekt kon binnen tikken. De niet gefloten penalty was het volgende kantelpunt in de partij, maar dat is voer voor discussie achteraf. Jammer, want dit Brakel was niet top en kon ons voetballend nooit pijn doen, maar slaagde er wel in om 3x te scoren. Een aantal jongens zijn de goede vorm even bijster en dan merk je meteen dat we het moeten afleggen. Niet bij de pakken blijven zitten. Zelfs de 0 op 6 mag niet rondspoken in de kopjes. We kunnen goed voetballen, maar moeten terug de efficiëntie vinden van in de eerste 5 duels waarin de voorsprong snel gevonden werd.

Tot slot wil ik nog een woordje richting tot de triestige supporters van Olsa Brakel. Jammer dat enkele van jullie zich zo verbaal vijandig gedroegen reeds van bij het eerste fluitsignaal, terwijl er daartoe geen enkele reden voor was. Proficiat met de zege. Geniet ervan. Maar hou jullie 'verfijnde' uitspraken liefst voor jullie zelf en breng ze zeker niet mee naar het PGB-stadion. Supporters supporteren voor hun team, niet tegen de tegenstander of hun supporters ... Jullie clubleuze: K OLSA Brakel, meer dan voetbal alleen .. wel in had iets anders in gedachten ...

 

Volgende match

Zondag 06/11/2016 ontvangen de Ratjes Torhout 1992 KM. De Houtlanders zagen door de mist hun laatste match stilgelegd worden bij een 0-1 stand voor FC Gullegem. Afspraak om 14u30. Supporters op post!