Eindstand K Londerzeel SK - K. Racing Club Gent (12.11.2017)

Clubs

2 - 0
Datum:
12.11.2017
Matchtype:
Competitie

De Ratjes keerden van een kale kille reis terug uit Vlaams-Brabant, want ook deze maal werden er geen punten gesprokkeld in het Dirk Putteman stadion. Een slappe eerste helft deed onze Ratjes al snel achtervolgen. In helse weeromstandigheden was dat geen sinecure. Voor de pauze werd Muñoz-Herrera éénmaal in stelling gebracht. Na de koffie namen de Ratjes de partij wel in handen en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Er was aanhoudende druk en dreiging.  Muñoz-Herrera kwam 2x heel dichtbij maar doelman Devriendt stond pal. De thuisploeg vergat tussendoor ook 2x de match af te maken, maar de doodsteek viel uiteindelijk 5 minuten voor het einde. De Ratjes doen zo een slechte zaak en zien de middenmoot verder weglopen en de kelderploegen dichtbij komen ...

 

Verslag 

K Londerzeel SK kon - net als de Ratjes - niet echt gelukkig terugblikken op de 1e periode en had dringend nood aan punten. Londerzeel kon geen beroep doen op de geschorste Degroodt, maar kon tegen de Ratjes wel een fameuze statistiek voorleggen waarbij nog nooit punten verloren werden. De Ratjes pakten afgelopen week een deugddoende verdiende zege, maar verloren wel Luyckx (ex-SK) met een blessure. Racing coach Van Der Straeten had deze week ook kopzorgen: Van der Beke viel geblesseerd uit en Leemans en Van de Geuchte waren onzeker. Uiteindelijk kregen ze allebei wel groen licht en verschenen aan de aftrap. Voor Welvaert en Ly kwam de match nog te vroeg. Mendoza was er wel terug bij, maar viel af als 16e man. Youngster Thiriaux was er voor het eerst dit seizoen bij. Ex-SK speler Van den Winckel startte in de basis. De bankzitters waren: De Schampheleere, Thiriaux, Stock en Seron.

Guur weer in en rond Londerzeel. Koud, veel wind en een dreigende hemel met veel regen. Allesbehalve leuk voetbalweer dus. De Ratjes zorgden voor het eerste doelgevaar of poging daartoe, maar de vrije trap van Muñoz-Herrera spatte uiteen op de reclameborden boven het doel van Devriendt (2'). De thuisploeg nam meteen over. Onze defensie had het knap lastig met de lange ballen in de rug van de defensie. Er kwam al snel een eerste verwittiging, maar de treffer van Van Eyck werd terecht wegens buitenspel afgevlagd (4'). Toen waren we kort nadien weer niet bij de les, maar deze keer kraakte Deflem zijn schot (6'). Onze jongens konden de bal niet in de ploeg houden en Londerzeel was scherper in de duels. Bij een nieuwe diepe bal vertrok Van Eyck uit buitenspel, maar mocht toch doorgaan. Maes moest het doel ver verlaten, kwam in botsing met de Londerzeelse topschutter maar die slaagde er toch in om het leer in de gapende doelmond te werken (10'). Voer tot discussie, want Van Eyck vertrok tot duidelijk vanuit buitenspel. De 1-0 stond wel op het bord (10'). Maar de Ratjes schoten nog niet wakker. Rijmenams was de volgende thuisspeler die een kans kreeg, maar diens schot ging via een Racing been in hoekschop (14'). We misten duidelijk duelkracht en daar profiteerde de thuisploeg van. We kregen ook wel vaak de fout tegen. Sommige terecht, andere handig uitgelokt. Op zo'n vrije trap moest Maes terug aan de bak. Hij tikte een indraaiende vrije trap over de dwarsligger (19'). Muñoz-Herrera stond op een eiland en kreeg nauwelijks verwerkbare ballen. In de 24' verscheen Van Eyck opnieuw alleen voor Maes, maar die pakte de deviatie van de goalgetter. Pas toen Maes de bal vast had ging bij de lijnrechter de vlag in de hoogte voor buitenspel. De 'wait & see' regel werd hier toch wel heel vrij geïnterpreteerd (24'). In het 3e kwartier kwamen onze jongens eindelijk beter in hun spel. De bal werd langer binnen de eigen rangen gehouden en het tempo ging de hoogte in. Londerzeel loerde op de tegenaanval, maar Maes moest niet meer in actie komen. Joos werd in de 35' mooi vrijgespeeld op rechts. Hij sneed de rechthoek binnen maar zag zijn voorzet ontzet worden. Ook de rebound kwam niet bij een medespeler aan (35'). In de 41' volgde de beste Racing kans. Elewaut pakte uit met een heerlijke dribbel op links en zette daarbij 3 thuisspelers in de wind. De voorzet was goed en Muñoz-Herrera kwam gevat voor zijn bewaker en devieerde het leer listig richting eerste paal. Doelman Devriendt verijdelde de gelijkmaker (41'). Ruststand: 1-0, een logisch tussenstand want de thuisploeg toonde zich gretiger en vooral doelgerichter dan de Ratjes.

De hemelsluizen gingen open in de rust, de temperatuur zakte. Enkel een spetterende 2e helft kon nog veel goedmaken voor de meegereisde Racing supporters. De Ratjes begonnen duidelijk scherper aan de 2e periode. Leemans kon niet profiteren van een misser van Dellevoet en zag zijn schot afzwaaien (52'). De druk werd wel opgevoerd door de Ratjes, die nu het tempo hoog hielden en vooral vooruit voetbalden. Muñoz-Herrera werd 20m van doel gestuit. Hij nam zelf plaats achter het leer en deed alles perfect. Een schitterende plaatsbal, maar doelman Devriendt vergalde het Spaanse feestje met een knappe save (54'). Het momentum zat duidelijk bij de Ratjes, die de thuisploeg voor het eigen doelgebied vastplakten. Caryn en Elewaut hadden goede acties in huis, de poging van Blancke werd in extremis geblokt (55'). De ene corner na de andere volgde, maar telkens bleef het gevaar uit. een kort genomen hoekschop zorgde dan nog voor de meeste opschudding toen een schot tegen een Londerzeelse arm belandde in de rechthoek. Er was appel voor hands, maar de ref wuifde het weg (56'). Londerzeel kon enkel maar loeren op de counter, maar die kwam er heel zelden uit. De Ratjes zochten nu nadrukkelijk de gelijkmaker. Een sterke actie van Joos leidde de volgde kans in. De voorzet was goed, de kopslag van Muñoz-Herrera ging naar de benedenhoek, maar schampte de paal (59'). Op het uur zorgde Londerzeel voor gevaar. Joos ruimde eerst op, maar Rijmenams trapte de rebound naast (60'). Het Racing offensief had een kwartier geduurd, maar in een snel vallende duisternis sputterde de machine. De voorzetten en vrije trappen vormden geen enkel probleem voor de thuisgoalie. Londerzeel kreeg zelfs 2 grote mogelijkheden om de match te beslissen maar Deflem en Van Eyck misten in de 70' onbegrijpelijk. Zo bleef er een kans voor de Ratjes die alles op alles zetten om toch niet puntenloos huiswaarts te keren. De jonge Thiriaux werd in de ploeg gedropt voor Caryn. Extra snelheid voorin dus om alsnog het tij te doen keren. Er was aanhoudende druk van de Ratjes, maar Londerzeel gaf geen krimp achterin. Thiriaux' voorzet kwam bij Muñoz-Herrera, die snel moest handelen, maar de poging ging naast (81'). Van Der Straeten stuurde nu ook Van de Geuchte mee in het offensief. Alles of niets. We lieten ruimte achterin en daar profiteerde de thuisploeg van in de 85'. Een vlijmscherpe counter volgde. De bal werd voor doel gezwiept en Mahau fusilleerde van dichtbij Maes (85'). 2-0 en boeken toe. De Ratjes probeerden nog een eerredder te vinden, maar Londerzeel speelde de match uit. Eindstand: 2-0.

Met een treffer in elke helft kon Londerzeel de Ratjes over de knie leggen. Een slappe start in de eerste helft zette ons op achterstand en dat kwamen we niet te boven. De 2e helft bood beterschap. Veel duelkracht, veel inzet en vooral een hoger tempo. De aanvallen volgden elkaar snel op. Jammer dat dit niet kon in de eerste helft, want dan hadden we geen achterstand opgelopen. Frustrerend, want nu blijven we ter plekke hangen en is de fraaie zege tegen Mandel United niet bevestigd. Volgende week zaterdag volgt gelukkig een nieuwe kans om de uitstatistieken op te krikken.

 

Volgende match

Zaterdag 18/11/2017 trekken de Ratjes naar KSV Temse. Hopelijk kunnen onze jongens terug aanknopen met een zege. Voor onze coach Van Der Straeten zal het een speciale match zijn bij de ploeg waar hij afgelopen seizoen ook aan het werk was. Afspraak om 20u00. Supporters op post!

Adres: Fernand Schuerman-stadion, Schoolstraat 63, 9140 Temse

 

Wedstrijdinformatie:

KRCG: Maes – Joos (K) – Caryn – Van de Geuchte – Leemans – Blancke – Van den Winckel – Elewaut – Waeghe – De Bruycker – Muñoz-Herrera.

Invallers: De Schampheleere – Seron – Stock

Doelpunten: 1-0 KSKL (Van Eyck) (10') en 2-0 KSKL (Mahau) (85')

Geel: Muñoz-Herrera en Blancke

Rood: niemand

Media: