Eindstand FC Gullegem - K. Racing Club Gent (01.10.2017)

Clubs

3 - 1
Datum:
01.10.2017
Matchtype:
Competitie

Ook in het post-Van Opstaele tijdperk konden de Ratjes niet zegevieren. De ad-interim staf Van Trappen en Ceulemans voerden enkele wissels door, maar het levderde niet het verhoopte resultaat op. Na een felle start kregen de Ratjes meteen een opdoffer toen de thuisploeg bij de eerste kans raak trof. Toen geknoei achterin op het kwartier de thuisploeg de 2-0 voorschotelde zag het er niet naar uit dat het de namiddag van de Ratjes zou worden. De thuisploeg was in de eerste helft gewoon gretiger, scherper, sneller in de omschakeling en volwassener in het het voetbal. Na de pauze zagen we weerbare Ratjes, die nu wel de duels wonnen, goed voetbalden en vooral drang naar voren toonden. Op dat moment was de aansluitingstreffer binnen handbereik, maar je moet de kansen afmaken. Gullegem loerde op de omschakeling. De Ratjes speelden alles of niets, gooiden meer aanvallers in de strijd, maar de treffer viel aan de overzijde. De sterkste speler van het veld bekroonde zijn wedstrijd met een fraaie hattrick. De eerredder voor de Ratjes via Luyckx volgde in het slotkwartier. Ondanks de pogingen, bleef de aansluitingstreffer uit. De 4e nederlaag in het prille seizoen was een feit. De prestatie in de 2e helft mocht er wezen. Laten dat een basis zijn voor de nieuwe coach om van te vertrekken. We blijven positief Ratten! Het tij zal keren!

 

Verslag 

FC Gullegem had in het tussenseizoen een fameuze metamorfose ondergaan. Een nieuwe staf en meer dan een dozijn nieuwkomers streken neer aan de Poezelhoek. Hoofdcoach Pascal Devreese had al snel zijn ploeg gevormd. Ondanks de 0 op 6 in het begin raakte rood-wit onder stoom. Een 6 op 6 tegen Mandel United en Londerzeel had hen op de juiste plek in het klassement gebracht. Ze konden met vertrouwen de komst van de Ratjes aanschouwen. Bij Gullegem troffen we een ex-Racinger aan: Rubulotta, die hier pas laat in de voorbeschouwing zijn opwachting maakte. Onze interim staf Van Trappen en Ceulemans voerde enkele wijzigingen door in het elftal. De licht onzeker Waeghe startte op de bank, net als Stock en De Bruycker. Van den Winckel kreeg zijn eerste basisplek en ook Van de Geuchte en Van der Beke namen hun plek in de basis in. Welvaert (knie), Blancke (knie), Ly (achillespees) .. waren niet inzetbaar. Wisselspelers: De Schampheleere, De Bruycker, Stock en Waeghe. Mendoza viel opnieuw af als 16e man ...

FC Gullegem beschikt sinds dit seizoen ook over een kunstgrasveld. De perfecte ondergrond dus voor combinatievoetbal. Onze Ratjes leken gemotiveerd en startten zeer fel. Ze lieten Gullegem geen tijd aan de bal, bleven druk zetten en leken ei zo na te profiteren van een steal, waarbij Muñoz-Herrera spitsbroeder Elewaut alleen op doel af stuurde. Elewaut werd onderuit gehaald zo'n 5m buiten de rechthoek, maar het verdict volgens ref Patrouille was enkel een gele kaart. Hier leek een donkerdere kleur zeker op zijn plek ... (4'). Muñoz-Herrera trapte de vrije trap naast, de afstand was ook ver. Alles liep volgens plan voor de Ratjes, die toch even moesten wennen aan de onuitgegeven opstelling. De thuisploeg speelde sneller en directer dan de Ratjes, waardoor het spitsen vlotter in stelling gebracht konden worden. Toen in de 9' Ntambue gehaakt werd net buiten de zestien, kon de thuisploeg zich opmaken voor een gevaarlijke vrije trap. Debouver zette zich achter het leer, 4 Gullegem-spelers nestelden zich in de muur om het zicht van Maes te belemmeren .. en met succes. De krul van Debouver verdween door het Gullegemse gedeelte van de muur in de verste hoek, net buiten bereik van de armen van Maes. 1-0 in de 10', meteen weer achtervolgen dus voor de Ratjes. Onze jongens probeerden meteen te reageren. Muñoz-Herrera ging zijn kans vanop afstand, maar de bal stuiterde naast de kooi van Vanderbeken (14'). Gullegem nam het commando over met snel voetbal onder commando van Simoens en Debouver. Ze leken ook beter aangepast aan het kunstgrasveld dan de Ratjes, die vaker oorlog hadden met de bal en ook geen geluk kenden in de duels waarbij de klutsbal steeds voor de tegenstander was. Op de omschakeling poeierde Ntambue hoog over (15'). 2 Minuten later zetten de Ratjes zichzelf buitenspel ... Van de Geuchte verloor knullig de bal aan Simoens, die zo De Bouver alleen voor Maes zette. Hij liet onze doelman geen kans en na 17' keken de Ratjes tegen een dubbele achterstand aan! Je zou er triestig van worden ... Anderzijds was er ook nog tijd genoeg om te reageren, maar je zag dat de groep een nieuwe tik te verwerken gekregen had. De opbouw en het voetbal waren moeizaam. Gullegem speelde in een zetel. Pas in het 3e kwartier kwam er terug wat geloof bij de Ratjes. Een vrije trap van Muñoz-Herrera scheerde de paal (35'). Aan de overzijde werd de bedrijvige Simoens afgeblokt (38'). In de 40' zette kapitein Joos Vanderbeken aan het werk (40'). Het sein voor de Ratjes om even een betere fase te kennen en Gullegem voor de eigen rechthoek te houden. De dreiging leverde doelgevaar op via Muñoz-Herrera, maar niet concreet genoeg om er een doelpunt uit te puren. Ruststand: 2-0, een ruststand die reeds vroeg in de partij op het bord stond en waarop de Ratjes weinig in te brengen hadden. Gullegem was sterker en speelde veel directer dan de Ratjes.

De Bruycker kwam in de ploeg voor Van der Beke. Net als in de eerste helft startten onze jongens heel gretig. In de 48' was Muñoz-Herrera bij de pinken om een bal te onderscheppen en Luyckx alleen voor Vanderbeken te brengen. Luyckx had opties maar koos voor het schot, dat net naast ging. Een breedtepas was wellicht betere optie voor Elewaut en Muñoz-Herrera (48'). Pech, weg kans op de aansluitingstreffer. De ploeg stoorde nu goed, ging feller in de duels en trok de aanvallende kaart. Het was uiteraard opletten op de counter, maar de Ntambue (53', naast) en Debouver (55', in handen van Maes) konden de match niet beslissen. In de 56' trapte Joos een vrije trap in het pak. Het leek een simpele bal voor de doelman, maar door een misverstand met een verdediger kwam de bal vrij ter hoogte van de penalty stip. Jammer genoeg was er geen enkele Ratjes alert genoeg om dit foutje af te straffen (56'). De Ratjes voetbalden goed en hadden de match in handen. Na een mooie aanval speelde Joos gepast breed naar Caryn, maar die maaide ongelukkige over de bal heel! De bal bleef in Gentse handen, maar op de voorzet buffelde Muñoz-Herrera het leer naast (59'). De aansluitingstreffer was stilaan verdiend. Zeker toen Elewaut door Muñoz-Herrera mooi alleen voor de doelman gezet werd, maar opnieuw geraakte Elewaut niet voorbij de gele man! Wat een kans (65'). Maar opnieuw grepen we ze niet. Eén minuut later kreeg Caryn een zware tackle (voeten vooruit) te verduren, maar ook hier hield Patrouille de rode kaart op zak. Caryn ging naar de kant en werd vervangen door Waeghe, een extra aanvaller (66'). We lieten zo wel ruimte in de rug, maar dit moest om het tij alsnog te doen keren. Maes moest éénmaal gevat in de voeten gaan van Amini (68'). De tijd begon te dringen. Waeghe en Luyckx combineerden aardig en Waeghe kwam in schietpositie. Met een harde knal zette Waeghe Vanderbeken aan het werk (70'). Handen op elkaar voor het schot als de redding, maar daar schoten de Ratjes uiteraard weinig mee op. Op het moment dat Stock klaar stond om in te vallen en de laatste aanvallende troef uit te spelen, velde man van de match Debouver het vonnis met een mooie plaatsbal, na fraaie actie van het duo Amini-Simoens. 3-0 na 77'. Over en out. Toch toonden de Ratjes weerbaarheid en trokken ze meteen weer in het offensief. Joos sleepte een corner uit de brand, die door De Bruycker op de kruin van Elewaut gedraaid werd. De kopbal ging naast (79'). De Ratjes bleven proberen. Stock dropte het leer in het pak en Luyckx verraste iedereen met een lobkopbal. De eerredder was een feit (3-1) in de 83'. We weten uit het verleden dat het hier kan spoken in de slotfase. Dus daar lag nog een laatste strohalm hoop .. Door de wissels van de thuisploeg werd het tempo uit de partij gehaald, maar de aansluitingstreffer viel niet meer. Meer nog diep in blessuretijd solliciteerde Gullegem op de counter nog naar de 4-1 maar Van den Winckel en Seron blokten telkens tot hoekschop. Eindstand: 3-1.

De Ratjes blijven dus in de kelder van het klassement na de 4e nederlaag van het seizoen, die vooral het gevolg is van een slappe fase in de eerste helft. In de 2e helft zagen we dan weer heel wat hoopvolle zaken (voetbal, duelkracht, inspiratie, kansen, ..), maar zoals zo vaak dit seizoen hebben we het moeilijk om op de juiste moment toe te slaan. Luyckx en Elewaut hadden vroeg in de 2e helft de aansluitingstreffer aan de voet. Die moet binnen. Anderzijds moet je ook stellen dat dit Gullegem een heel sterke en goed voetballende ploeg is. Jongens zoals Debouver en Simoens zullen op het verlanglijstje van menige ploeg staan ...

 

Volgende match

Zaterdag 07/10/2017 ontvangen de Ratjes gouwgenoot en leider KFC Sparta Petegem. Misschien wel de ideale match om een nieuwe coach voor te stellen en de wederopstanding in te zetten. Laat ons hopen dat de Ratjes zichzelf overtreffen. Afspraak om 20u00. Supporters op post!

Adres: PGB-stadion, Eikstraat 85A, 9041 Oostakker

 

Wedstrijdinfo

KRCG: Maes – Joos (K) – Seron – Van den Winckel – Van de Geuchte (80' Stock) – Leemans – Luyckx – Elewaut – Caryn (65' Waeghe) – Van der Beke (45' De Bruycker) – Muñoz-Herrera.

Invallers: De Schampheleere

Doelpunten: 1-0 FCG (Debouver) (10'), 2-0 FCG (Debouver) (17'), 3-0 FCG (Debouver) (77') en 3-1 Luyckx (83')

Geel: niemand

Rood: niemand

Media: