K Sint-Eloois-Winkel Sport

K Sint-Eloois-Winkel Sport
Stamnummer:
04408
Clubkleuren:
Rood –zwart - rood
Adres:
Ter Schuerenpark - Vlaschaardlaan 89 - 8880 Ledegem
Website:
http://www.winkelsport.be
Facebookpagina:
@WinkelSport
Twitter page:
@WinkelSport

KVC Sint-Eloois-Winkel Sport (stamnummer 04408) (website) werd gesticht in 1941, sloot in 1946 aan bij de KBVB en speelde in zijn bestaan nagenoeg 2 decennia in de nationale reeksen.

De club speelde aanvankelijk in het Katholiek Vlaamsch Sportverbond, een met de KBVB concurrerende bond. In 1946 sloot men zich dan aan bij de Belgische Voetbalbond als Sint-Eloois-Winkel Sport en ging van start in de provinciale reeksen. De club klom op in het provinciale voetbal en van 1964 tot 1983 speelde men 19 jaar onafgebroken in Eerste Provinciale. Daarna volgde een mindere periode en moest Winkel Sport zelfs strijden voor het behoud in 3e Provinciale. Dankzij sponsor inbreng steeg de club in zes jaar tijd van 3e Provinciale naar Bevordering. Een prachtige prestatie! In Bevordering volgden sterke seizoenen, magere af tot er een constante kwam vanaf seizoen ’06-’07. Na 3 vice-kampioenstitels en evenveel eindronde tickets slaagde de club er evenwel nog niet in om de overstap naar 3e nationale te maken. Kortom KVC Sint-Eloois Winkel Sport is op het einde van ieder seizoen steevast terug te vinden in het lijstje van periodekampioenen. Een ploeg die jaren de top 5 haalt in Bevordering en het moet hebben van voetballend vermogen, gekoppeld aan fysieke kracht. 2 seizoenen leek rood-zwart de promotie opnieuw mis te lopen. Ze haalden de eindronde maar verloren de finaleronde van KSC Grimbergen (2-1). In de troostfinale wonnen ze evenwel wel met 3-0 van Grâce-Hollogne en dat zou later heel cruciaal blijken te zijn. RWDM moest noodgedwongen de boeken neerleggen, waardoor er een plek bijkwam in 3e klasse. Die ging dan in extremis naar Winkel Sport. Zo bereikte de club van voorzitter Cool voor het eerst in haar bestaan de nationale 3e klasse. En ze lieten zich in hun debuutjaar onmiddellijk opmerken met een sterke bekercampagne, die eindigde tegen Sporting Lokeren en een prachtige 7e plek in de competitie. Afgelopen seizoen bevestigden ze zeker door een 2e plek weg te kapen achter kampioen VW Hamme met 63 punten!

 

Trainer Danny Lavens is er nu reeds enkele seizoenen als hoofdcoach actief bij deze ambitieuze club en kneedde Winkel Sport tot een ploeg die brokken kan maken. Voor dit seizoen versterkte Winkel Sport zich opnieuw met een aantal klinkende namen, o.m. Voskanian en Aaron Vandendriessche (Coxyde), De Vriese (Ethnikos Achnas, Cyprus), De Rechter, Jeroen Vanthourenhout en Van Fleteren (KSV Roeselare), Cor Gillis (Aalst) en Delestrain (Mouscron-Péruwelz). Gekoppeld aan de ervaring die er al was, beschikt trainer Lavens over een heel stevige ploeg die nog meer zijn stempel zal drukken op de competitie en zeker een gooi doet naar de hoofdvogel. Aan ervaring geen gebrek bij de West-Vlamingen. Het Ter Schuerensportpark krijgt ook een metamorfose, wat wijst op ambities van de club om de hoogste Amateurreeks te willen bereiken. Van Gysseghem (Oudenaarde), Haeghedooren (Torhout), .. verlieten de club ondertussen.